Categorieën
Geen categorie

Zondag 28 februari 2016 – Rustdag in Kin (maandag ook)

Het voelt al wat vertrouwd, het rijden door Kin met Bertin als chauffeur. Waar we echter niet aan wennen is het gewirwar op die hele brede banen,  overstekende mensen op een acht-vaksbaan, brommers die overal tussendoor zigzaggen, overvolle camions die alles blokkeren, nog meer overvolle busjes waar mensen aan de buitenkant bengelen … En dan die geur, de bijzondere geur van Afrika maar ook de alom tegenwoordige stank van de uitlaatgassen in de stad. Niet te beschrijven. Een robot regelt het verkeer op het grote kruispunt,  uiteraard ten nadele van het  loon van enkele politiemannen.

Chauffeur Bertin
Chauffeur Bertin

Keuren van de jeep

Keuren van de jeep

Verder is het momenteel eigenlijk pure luxe in ons gastenverblijf bij de Zusters in Mbinza. We krijgen hier enkele dagen de tijd om te acclimatiseren  en  op adem te komen. Lezen, slapen, babbeltjes, eten, naar de winkel, nog babbeltjes, afkoeling zoeken  in een voetbadje … gezelligheid alom. En dat alles momenteel zonder Zuster Lievke die ons pas volgende week zaterdag achterna komt. Gelukkig zijn er de hele goeie zorgen en humor van Ya Lieve, waar we uiteraard ontzettend dankbaar om zijn !

Rust roest

Rust roest

ya Lieve

ya Lieve

Nog één keertje slapen en dan is het zover … dan trekken we opnieuw richting Popo waar een ander verhaal op ons wacht. We kijken er al heel erg naar uit om die plek weer te zien waar we ons hart aan verloren hebben, om het welkom van de kindjes te mogen ervaren, deel te mogen zijn van het verhaal. Het kriebelt en blijft spannend. We houden jullie op de hoogte!

Afkoelen geblazen

Afkoelen geblazen

11 reacties op “Zondag 28 februari 2016 – Rustdag in Kin (maandag ook)”

Ik wens jullie een heel goede reis naar Popo en vooral veel vreugde met de kinderen en al het werk dat er zeker niet zal ontbreken.
Leutig jullie reis te kunnen volgen en dan nog wel met foto’s. Dank!
Lieve, je ziet er goed uit!.
Heel veel groeten aan al de bekenden
Ya Fala, Françoise

Hallo,

Wat fijn te lezen dat jullie al zover zijn en dat alles goed verloopt.
Ben super benieuwd naar de ontvangst in Popo.

Grtjs en geniet met volle teugen !!!

Corine xxx

Goed zo, acclimatiseren is wel nodig hé. Myriam ik ga deze namiddag bij je mama. Veel succes bij jullie kindjes, maal er een leuk weerzien van. Veel groeten daar en geniet er ook van !

Het doet allemaal zo bekend en vertrouwd aan…die geur, die zwoele warmte,die chaos !
Ik kijk al uit naar jullie ervaringen in Popo…
Hou jullie gezond en geniet ervan!!
Groetjes aan bekenden…

Ik ben zo blij voor jullie en voor de mensen daar dat jullie dan toch konden vertrekken. En ik ga ervan uit dat Zr. Lievke hier in goede handen is en jullie dra achterna komt. Succes daar en geniet er ook van. Ik duim voor jullie! En merci al voor de berichtjes langs deze weg – leuk om te kunnen volgen. Lieve groet.

de foto’s spreken voor zich. Geniet van ieder moment (laat nog wat momentjes over voor de volgende bezoekers in popo), de geur, de bedrijvigheid en lach kortom …ALLES . zorg goed voor Lievke . Tot volgende berichten.

onze gemeende waardering voor zoveel inzet voor zij die het minder goed hebben in deze samenleving, toi toi toi en dikke knuffels.
pa en ma

alles goed ? Ik sta klaar. Ik kom jullie vlug vervoegen. Zijn jullie naar de DGM geweest ? Is de bisschop in Popo ? Best daar ook een bezoekje brengen uit beleeftijd hee !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.