Word meter of peter

 

Een brief van Zuster Lieve

Kathy Beste,

Alle Bayakavrienden weten dat ik mijn hart verloren heb aan het weeshuis in Popokabaka. Ik ben heel gelukkig dat ik dankzij de steun van zovele vrienden mama kan zijn van méér dan honderd weeskinderen. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar. Hun regelmatige en vaste bijdrage is voor mij ook een grote geruststelling en ik waardeer dat ten zeerste. Dankzij het systeem van peter- en meterschap via de vzw Bayakavrienden hoef ik niet voortdurend te vrezen dat ik morgen geen middelen meer zal hebben.

Op dit moment hebben méér dan vijftig van mijn weesjes een peter of meter. Wat houdt dat precies in? Wat wordt van een peter of meter verwacht? En wat mogen ze van mij verwachten? Een peter of meter is iemand die zich engageert om een kindje te voorzien in alles wat het nodig heeft om behoorlijk te leven. Baby’s hebben bijvoorbeeld zo’n 20-tal dozen poedermelk nodig per jaar. Op tweejarige leeftijd wordt overgeschakeld naar andere voeding zoals maniok, groenten, fruit, rijst, vis, vlees en suiker. Daarnaast zijn er ook de kosten voor medicamenten en verzorging (zeep, babycrème,…). Eenmaal schoolrijp zijn er centen nodig om naar school te kunnen gaan. De gemiddelde kost voor levensonderhoud van een kind bedraagt 175 euro. Het is dan ook dat bedrag dat ik durf te vragen aan alle peters of meters. Wie nog iets extra wil geven als verjaardagsgeschenkje of met Kerst- of nieuwjaar kan dat natuurlijk ook.

Wil jij graag peter of meter worden? Neem dan gerust contact op Kathy en Myriam of met de Bayakavrienden . Jouw bijdrage zorgt ervoor dat onze weeskindjes in de best mogelijke omstandigheden kunnen opgroeien.

Meters en peters kunnen hier foto’s bekijken van hun mete- en petekind.