Categorieën
Geen categorie

Vrijdag 11 maart – Op een drafje

En dan gaat alles heel plots op een drafje. Een spoedoperatie van mama Diane laat ons beslissen vervroegd naar huis te komen. Dus trekken we vandaag nog naar de visvijvers, een project waar Lievke terecht fier op is. Het is een idyllische plaats met mooi verzorgde en goed gevulde vijvers. Het was de bedoeling om deze dit weekend te legen, en de vis zo te verzamelen, een deel voor verkoop, een ander deel voor de diepvriezer. De kleine vissen verhuizen mee naar de volgende vijver en krijgen dus nog wat uitstel van executie.

De visvijvers
De visvijvers

 

Het huis voor de familie van de vijververzorgers is ondertussen afgewerkt, alsook de paillotte waar je kan schuilen tegen de zon. Er werden ananasstruiken geplant welke tegen het najaar een eerste oogst zullen geven. Een volgende stap is de aanplanting van bananenbomen, een groot maniokveld en een perceel voor aardnoten en groene groenten. Dit allemaal voor eigen consumptie en voor verkoop wat het weeshuis zal toelaten om zelf bedruipend te zijn.

Onderweg naar huis zien we ook dat de vele waterpunten, die vorig jaar geïnstalleerd werden door Isco (een project van de Europese Unie) goed gebruikt worden. Het is een waterleiding die bronwater van kilometers ver verspreidt over het ganse grondgebied van Popo. Een grote verbetering voor de plaatselijke bevolking inzake hygiëne en comfort.

Waterproject EU
Waterproject EU

 

Bij thuiskomst wacht droevig nieuws. Een klein meisje van 5 maanden, in haar mooiste kleedje, wordt binnengebracht in het weeshuis. De mama overleed vorige week. En ja, ze mag uiteraard blijven. Ze krijgt alvast een eerste papflesje wat Lieve haar met heel veel geduld en liefde aanleert. In België hadden peter Frank en meter Nadia al aangekondigd dat ze de financiële zorg voor een weeskindje op zich willen nemen, de kleine meid krijgt de naam Laura en is heel erg welkom!

Nieuwkomertje
Nieuwkomertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.