Categorieën
Blog

Terug naar Popo


Vertrek naar PopoWie had dat ooit gedacht. Op 24 maart 2013 sloten we, kort na terugkeer uit de Democratische Republiek Congo, onze Popoblog af. Met een hoofd vol ongelooflijke herinneringen en de zekerheid dat we in de niet al te verre toekomst terug zouden gaan om Zr. Lieve Leenknecht een stevig handje toe te steken en alle kindjes die ons zo dierbaar zijn terug te zien. Ondertussen bleven we ons inzetten voor de projecten in Popokabaka en mochten daarbij rekenen op de warme steun van goede vrienden die regelmatig de handen uit de mouwen steken en heel wat milde schenkers. We zijn daar ongelooflijk dankbaar voor en ook heel blij dat we van hieruit een stukje kunnen blijven meebouwen aan de werking van het weeshuis.

Vandaag zijn we ruimschoots 1,5 jaar verder, hebben we dapper onze congé (Congo? Congé?) opgespaard, en staan we klaar om opnieuw te vertrekken naar Popo. Op woensdag 12 november om 11 uur geven we ons over aan de goede zorgen van Brussels Airlines en vliegen we richting Congo. Voor drie weken naar de plaats waar we ons hart verloren hebben. ‘We’ dat zijn nog steeds Myriam en Kathy maar we gaan niet alleen want ook Geert en Jeroen gaan ons vergezellen om een handig handje toe te steken bij alles waar het weeshuis van ‘Betlehem, het Orphbet, zoals ze daar zeggen bij gebaat is.

We nodigen jullie heel graag uit om via deze blog een beetje met ons mee te reizen, om te horen hoe het met Jules, Tabo, Sem, Milan, Lot en kleine Kathy gesteld is, om te vernemen hoe de projecten die jullie steunen vorderen, hoe het leven daar voor Zuster Lieve en haar medezusters is.

Kortom om deelgenoot te zijn aan onze belevenissen en indrukken. Als er af en toe eens een bereidwillige satelliet passeert zullen we er hopelijk in slagen om dat allemaal onder woorden te brengen. Direct tot bij jullie. Opnieuw heel erg welkom dus op de Popoblog.

2 reacties op “Terug naar Popo”

heel veel succes
een goeie vlucht gewenst, een onvergetelijke reis, veel werklust en een massa enthousiasme
we lezen graag mee en kijken uit naar meer berichtjes
proficiat voor jullie inzet!
liefs
martine, danny
silke en naomi

Dag Kathy en ook dag Jeroen en de twee andere compagnons.
Blij dit berichtje rond de blog weer te krijgen. Ik vroeg me al af wanneer het vertrek nu precies was.
Dan toch de ‘risico-knop’ kunnen doorhakken?!
Ik wens jullie allen (opnieuw) een boeiende en hoopvolle reis. Ik duim van hieruit daarvoor.
Laat maar horen hoe het jullie daar gaat…
Lieve groet,
Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.