Project 2015 – Kleurrijke klasjes

krantje sept 2015
Onderwijs in PopoOnderwijs is een fundamenteel recht voor alle kinderen en steunen is niet eenmalig maar vooruit kijken. Met de schoolbanken nog fris in het geheugen beseften Ellen en Alana dat als geen ander. Geïnspireerd en geëngageerd door de verhalen van Myriam en Kathy beslisten beide vriendinnen om op hun beurt de wijde wereld in te trekken en in 2015 een paar handige handen te gaan toesteken in het schooltje van Itekwa.

In aanloop daar naartoe mobiliseren zij onder de Kivuvuvlag ook vrienden en familie om de nodige fondsen samen te brengen. Een aantal creatieve activiteiten verder werd het objectief van 5000 euro gehaald. Met de ingezamelde middelen werden handboeken voor de kinderen, kleur in de klaslokalen en opbergsystemen gefinancierd. Kleine aanpassingen in hun leefomgeving  die echter een groot verschil kunnen maken in hun ontwikkeling. Hier kan je nog steeds het wervende verslagje van Ellen en Alana lezen.

Wil je onze projectwerking steunen dan kan je hier de mogelijkheden bekijken, wil je onze werking op de voet volgen dan kan dat door hier in te schrijven op de nieuwsbrief. Alvast veel dank en zeg het verder!