Categorieën
Blog

22/1/2013 – Echt bijna zover. Nog 10 dagen en zo blij dat we kunnen vertrekken.

2 jaar geleden kwamen we op het idee . We wilden wel iets doen ….  We waren het eens, het moest iets met kinderen zijn en het zou in Afrika zijn.  Internet hebben we afgezocht naar projecten.  Maar alles bleek voor “jonge” mensen te zijn of ontzettend duur, de meeste projecten waren afkomstig uit Nederland.

We moesten iets anders vinden. Via via kregen we te horen wat memisa doet en zagen via de site dat Sabine Van de Vijver (hoofd van de afdeling materniteit van het ziekenhuis in Deinze) al een paar keer naar Congo was afgereisd. Via Sabine zijn we in contact gekomen met zuster Ria van het ziekenhuis in Kasango lungo. Die wist ons te vertellen dat zuster Lieve (Lievke voor de vrienden) een weeshuis runt in Popokabaka en hulp kan gebruiken.

In oktober gingen we  naar de film kijken van Geert en Annie, een geëngageerd koppel uit West-Vlaanderen die in januari 2011 zonnepanelen gingen installeren op het dak van het weeshuis in Popo. Wat we daar zagen was het gewoon, daar wilden we naartoe. Het is een bestaand project waar we direct konden instappen en helpen.

In december 2011 stuurden we ons eerste mailtje naar Lievke  en dan was het wachten op antwoord. Alle dagen benieuwd onze mail openen. Na 6 weken kwam het  verlossende antwoord, we waren zeker welkom,  ze kunnen daar  extra hulp gebruiken.

Nu terug een jaar later, na heel wat voorbereidingen is het zo ver ….. nog 10 dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.