Categorieën
Blog

Nieuws uit Popo: De eerste dagen

Zaterdag 15 november 2014

20141115Eerste echte dag in Popo. Nog niet al te vroeg uit de veren maar wel direct wakker wegens overspoeld door een bende snotneuskes. Na het ontbijt vertrekken we voor een serieuze toer beleefdheidsbezoeken. Eerst naar Pater Marc uit Kluizen bij de Jezuïeten in de cité van Popo. Alle kleutertjes zijn mee en verorberen een verse mango in een hele mooie patertuin en een koekje in de aanpalende zustertuin. Daarna naar het Directorat Général de Migration (den DGM), om ons aan te melden en paperassen in orde te maken, en de burgemeester van Popo. Uiteindelijk eindigt de rondrit met een bezoek aan het hospitaal waar we de volgende dagen ook werkzaamheden zullen verrichten. Na de middag wacht nog een grote uitdaging: we maken de vijf tonnen met materiaal open die we lang geleden verzonden via Wereld Missie Hulp. Het blijkt uiteindelijk een serieuze arbeid te zijn om bij 40 graden en met 40 curieuze volgerkes de dichtgelaste tonnen open te breken met hamer en botte beitel. Met moed en volharding brengen we de opdracht niettemin tot een goed einde. Kathy en Myriam sorteren alles in een voorraadkamertje. Wel de moeite om te zien wat daar allemaal uit komt aan kleren voor de kinderen en aan eten voor de volgende weken. Vanaf nu allemaal gemeenschappelijke eigendom. Zo gaat dat hier.

Zondag 16 november 2014

20141116Dag des heren en al zeker in Popo waar zowaar een Bisschop huist. We trekken om 9 uur met een uitgelaten bende kleintjes, echte kleintjes, naar de Kathedraal waar het de gaande en komende man/vrouw is en waar iedereen uitgelaten meezingt, swingt,  joelt en applaudisseert. God mag weten waarom en doet dat hier ongetwijfeld ook. We worden hartelijk welkom gegeten en drie en een half uur later is de “korte” mis achter de rug. Dat ging vlot. De peuters trekken zich daar allemaal niet veel van aan. Ofwel staan ze heupwiegend in de middengang, echt hilarisch, ofwel liggen ze op onze schoot te slapen. De namiddag laat zich kort samenvatten. We drinken een aperitiefje, brengen een beleefdheidsbezoek aan de hulpbisschop op wandelafstand en daarna sluiten we ons binnen op want een heftige storm en bijhorende stortbui trekt over het weeshuis. Gevaarlijk en overigens ook gewoon geen doorkomen aan. Tegen het moment dat de storm gaan liggen is, is het alweer aardedonker en rest er enkel nog wat tijd om te lezen met ons koplampje op.

Één reactie op “Nieuws uit Popo: De eerste dagen”

Volgend jaar mag Zr. Lieve een ganse container lossen en sorteren ! Deze is vandaag dicht gemaakt en wordt asap verstuurd vanuit Wingene. De volgende bezoekers (-sters) weten al wat gedaan.
Geert en Annie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.