Dag iedereen

Wie zijn we?

Myriam en Kathy

Wie zijn weHallo, wij zijn Myriam en Kathy. Van harte welkom op de website van Kivuvu. We hopen hier ons enthousiasme en onze verhalen met jou te kunnen delen. Vertrouwen op te bouwen zodat veel vrienden en kennissen onze projecten ten voordele van het Congolese weeshuis van Popokabaka, kortweg Popo, regelmatig een duwtje in de rug geven. In het voorjaar 2013 trokken we voor de eerste keer naar het Orphelinat de Bethlehem in de DR Congo om Zuster Lieve Leenknecht een handje te helpen met de kinderen in het weeshuis. We kwamen zo enthousiast en gemotiveerd terug dat we besloten om een permanente projectwerking op te zetten. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers en schenkers vormen we sindsdien een groep die de naam ‘Kivuvu’ draagt. Kivuvu betekent hoop en vertrouwen in het Kikongo. Lees hier alvast alles over Popo en het weeshuis. Of blader even door ons dagboek en fotoalbum .

Onze projecten

Project ‘bijzonderwijs’

popokinderen

In september 2018 keerden we terug naar waar het allemaal begon, de schoolbanken. Met het meerjarenproject ‘bijzonderwijs’ zetten we onze schouders onder de financiering en uitbouw van kwalitatief onderwijs in Popo.  Wat een basisrecht zou moeten zijn voor elk kind is in grote delen van de wereld helaas niet het geval. Een omgeving waar kinderen samen kunnen openbloeien en waar het aangenaam leren is ontbreekt, er zijn onvoldoende kwalitatieve leerkrachten en er is nauwelijks lesmateriaal. Kivuvu zal alvast tot 2021 verder investeren in de financiering van leerkrachten, didactisch materiaal en schoolaccommodatie. We willen dat ook de kinderen in Popo kansen krijgen om zich volop te ontplooien, wakkere burgers te worden en uiteindelijk zelf hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van hun omgeving en land. We doen dat ondermeer samen met onze trouwe schenkers, solidaire sponsors en de zeer gewaardeerde steun van de Provincie Oost-Vlaanderen. We blijven ook het visvijverproject verder opvolgen en ondersteunen. 

Vorige projecten

2016 – 2018: Proteïnen voor Popo

proteïnen

2014 – 2016: Visvijvers voor Popo

Visvijvers

2015: Kleurrijke klasjes

Toekomstige projecten

2013 – 2014: Van plank tot schoolbank

Sponsor worden

Kivuvu steunen

Samen sterk

Doe een giftUitbouwen van projecten kan ook in Popokabaka niet zonder de nodige financiële middelen. We kunnen rekenen op de steun van heel wat milde schenkers en zijn daar zeer dankbaar voor. Samen met Zuster Lieve staan we er garant voor dat al deze bijdragen een directe bestemming krijgen die een positieve impact heeft op de levenskwaliteit van de kinderen en hun leefomgeving. Wanneer we de projecten gaan bezoeken of ter plaatse ondertsteunen dan financieren we dat volledig zelf. Hier kom je meer te weten over de verschillende manieren waarop je de projecten en de werking kan steunen. Samen investeren we in een toekomst voor de kinderen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.