Categorieën
Blog

Een valies vol goesting en goede moed

Blog 2.1 Ziezo. In het weekend werden de valiezen gevuld en de garage van Kathy opnieuw toegankelijk gemaakt. Acht stuks van elk 22 kg boordevol spulletjes voor het weeshuis en dan nog een heel, heel klein beetje eigen bagage. Een vreemde mix van persoonlijk gerief, spulletjes voor de kinderen en daartussen een occasionele salami, een massa tandenborstels, zeepjes, de beelden spreken wellicht voor zichzelf. Georganiseerde chaos. Benieuwd of we dat allemaal veilig en wel door de douane maar vooral door de brousse tot in Popokabaka zullen krijgen. Geen zorgen, langzaam maar zeker komen we alweer in Afrikaanse modus, het zal wel loslopen en we vinden voor alles een oplossing.

Blog 2.2 Ondertussen weten we ook dat Zuster Lieve veilig en wel voet aan de grond gezet heeft in Kin en ons daar met open armen zal opwachten en veilig tot in Popo brengt. Over veilig gesproken trouwens. Toegegeven dat we niet helemaal gerust waren over de fratsen en grollen van het ebola virus. We zijn ongeveer tegen alles dat je kan bedenken ingespoten en beveiligd, van gele koorts tot het zeer aanwezige malaria, maar tegen ebola bestaat nog geen afdoend verweer. Tot  op vandaag werd de DRC echter niet getroffen en we volgen ook de berichten en informatieve websites op de voet die niet echt alarmerend zijn. Bovendien hadden we ook het geluk om een gesprekje te hebben met Peter Verlinden die de regio goed kent en ook zo moedig was om te berichten vanuit de getroffen gebieden in West-Afrika. Trieste en harde beelden van mensen die het in eerste instantie het slachtoffer worden van een gebrekkige gezondheidszorg. Tegelijk beseffen we hoe gezegend we zijn in ons landje, leven we mee met het grote leed maar ook wel wat opluchting dat we dus veilig kunnen reizen en kunnen meehelpen aan een mooi project dat fundamenteel belangrijke zaken als  gezondheidszorg, onderwijs, gezonde voeding centraal stelt. Dat we de kans krijgen om een klein verschil te mogen maken. Wie een beetje meer achtergrond wil lezen over Popokabaka, de uitdagingen en verwezenlijkingen daar ter plaatse en de projecten die we steunen nodigen we zeer graag uit om een kijkje te nemen op onze opgefriste website www.kivuvu.be. Popowat en Popowaar geven jullie alvast een eerste indruk.

Blog 2.3Voorbereidingen treffen is een deel van de reis maar vanaf nu kan het dus niet snel genoeg gaan. Morgen nog een dagje rust en afscheid nemen van de kinderen en onze familie. Dan van een herfstig België naar een warm en broeierig Kinshasa. Benieuwd of voor ons de cultuurshock even groot zal zijn als die eerste keer en zeker ook wat de mannen hun eerste indrukken zullen zijn. We houden jullie zeker op de hoogte.

2 reacties op “Een valies vol goesting en goede moed”

Vandaag zijn jullie beslist reeds in Popo aan gekomen…in gedachten vertoef ik dicht bij jullie want ieder weet dat een groot deel van mijn hart ginds leeft!! Nieuwsgierig naar een vleugje nieuws…

Tikela malamu.

Hoi dames
Veel plezier in Congo.
Als je Jean-Baptiste tegenkomt doe hem vooral de groeten en als het een beetje kan, trekt eens een schoon fotootje.
Nadine en Christophe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.