Categorieën
Geen categorie

Donderdag 3 maart 2016 – Volop aan de slag

Vandaag was een zalige dag. Deze morgen om half zeven uit de veren en op tijd om de kinderen naar school te brengen. Eerst nog eens goedendag gezegd aan de kinderen van de lagere school en daarna ontbeten. De zusters maken zich continu zorgen dat we genoeg eten en opdat we het hier echt naar onze zin hebben. Tijdens onze wandeling naar school zijn we Hervé tegengekomen. Hij was zeer blij ons te zien en vroeg naar Alana en de papa’s. Deze avond komt hij eens langs om goedendag te zeggen. Ook de klasjes hebben we nu eens in het echt gezien, ze zijn nog heel mooi, en fier dat de kindjes zijn, ongelooflijk. Terug in het weeshuis heeft ingenieur Jules ons verteld wat hij van plan is de komende dagen te doen. Het klasje aan de kleuterschool dat gebruikt gaat worden als knutsellokaal en speelruimte moet dringend opgeknapt worden. Vanuit Kin hebben we reeds verf en hout voor het plafond meegebracht. Vandaag is het plafond verwijderd. Het is de bedoeling dat het lokaal klaar is tegen dat we naar huis gaan. We zijn benieuwd!

Aan de slag
Aan de slag

Terug in de paloitte hebben we onze valies leeggemaakt en de peutertjes klaargemaakt voor hun bad. De kleertjes die hier nog zijn, zijn door en door versleten, gelukkig hebben we nieuwe mee. Straks beginnen we de meegebrachte zakken en bakken leeg te maken, we vinden zeker iets dat past voor elk van hen. Ook het wassen was terug heel leuk, er zijn maar 4 peutertjes meer die hier verblijven. Juliette woont in de cité en Alana ook, Tuur verblijft nog steeds in Kin, hij is na de vakantie niet teruggekeerd van bij de mama die hem daar verzorgde. Lisa en Louise zijn 2 guitige kindjes, altijd lachen en zingen, ze beginnen ook al een beetje te babbelen en al verstaan we er niet veel van, zij verstaan ons wel goed. Ze doen ons ook gewoon in alles na wat echt grappig en mooi is om te zien. Olivia is een heel lief kind en kruipt graag bij ons op de schoot, ze is rustig aan een tafeltje met haar nieuwe speelgoed aan de slag gegaan. Thibaut is voorlopig de kleinste en deed een dutje, hij heeft een grote verkoudheid en zal op onze zorgen kunnen rekenen,. En dan nog een kleine anekdote. Bij het openen van de valiezen zagen we dat onze lekkere pot choco uit België gewoon ontploft was in onze valies. Gevolg: alles wat er rond zat is helemaal besmeurd. Dat zal nog wat waswerk met zich meebrengen.

Klein waske
Klein waske

Na de middag en de siësta zijn de kinderen volop gefotografeerd. Een hele klus met zovelen maar hebben zeer mooie foto’s kunnen maken. Moe en voldaan hebben we een verfrissende douche genomen wat gelijk staat aan een potje ijskoud water over ons gieten. Het was terug een hele warme en zonnige dag vandaag maar iedereen is content.

3 reacties op “Donderdag 3 maart 2016 – Volop aan de slag”

hallo allemaal .
het zijn mooie foto’s.
lLieveke is zojuist van bij mij vertrokken , ze verlangd al om jullie allemaal te zien.
morgen om 10u. is haar vlucht.
als ik jullie zo zie heb ik ook zin om te komen.
doe vele groetjes aan iedereen en ik wens je nog een mooi verblijf toe .
geniet er maar van .
vele groetjes Lutje

Onvoorstelbaar toch dat de kinderen zo snel weer vertrouwd zijn met de ‘blanke’mama’s !
Mooi werk doen jullie daar…dat zal voor Zr Lievke toch wel enorm ondersteunend zijn om te zien hoe jullie zich al thuisvoelen in ‘haar’ huis!
Ga ook eens langs naar het hospitaal, neem eens een kiekje van de vernieuwde pediatrie nu ze in gebruikgenomen is?! Doe ook mijn collega’s vroedvrouwen de groetjes en ik kijk al uit op een terugzien….
Geniet met al je zintuigen van alle indrukken die dergelijke belevenis meebrengt en bewaar zorgvuldig elke emotie, elke gedachte in jullie hart zodat we dat later kunnen delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.