Categorieën
Geen categorie

Donderdag 10 maart – Het internet is terug van weggeweest

En toen bleef het stil aan de andere kant van de evenaar. Een blikseminslag legde de reseau (gsm bereik) gedurende 6 dagen plat … maar er was nog internet ! Het plezier was echter van korte duur, onze berichten vergezeld van de vele foto’s, het internetbellen, Facebooken, het over en weer what’s appen knaagden te royaal aan de beschikbare bits en bytes.

Internationale vrouwendag op 8 maart komt er ook aan, we voelen de spanning stijgen en alles wordt in gereedheid gebracht om de dag al feestend door te brengen. Kinderen en mama’s  worden in gelijke panjes gestopt, iedereen is opgemaakt en dan is het vooral wachten voor de défilé. Twee uur later dan gepland start de optocht op het grote plein, waar wij vanonder de tribune mogen toekijken, samen met allemaal mannen die één of andere hoge functie bekleden, maar wel in aanwezigheid van de vrouwelijke burgemeester! Nadien weergalmt over de hele cité muziek, tamtam. Het is echt feest. Alle vrouwen zijn uitgelaten en dansen de rest van de dag.

Klaar voor de vrouwendag
Klaar voor de vrouwendag

 

De feestdag krijgt een extra vrolijke noot voor het weeshuis want Lievke komt eraan. Na een afwezigheid van meer dan 2 maanden. Twee lange maanden met toch wel veel zorgen van de kant van de kinderen en medezusters om hun mama die ernstig ziek naar België was overgevlogen. Het werd een warm weerzien, de kinderen zaten uren op wacht, spanden de bloemenboog, zetten de tamtam klaar, veegden zelfs hun kamers proper. Iedereen is echt opgelucht en blij dat ze terug is.

En voor het thuisfront: Lievke komt momenteel nog haar belofte na, ze doet mooi haar oefeningen, neemt af en toe een beetje rust… een goeie start en wij stimuleren haar om dat vooral te blijven doen.

Eindelijk terug!
Eindelijk terug!

 

Na enkele dagen van opkuis in de garage en de klerendepot trekken we ook met de meisjes mee naar de rivier. We gaan de was gaan doen op z’n Afrikaans. Het water was verleidelijk en na een warme wandeling deed het zo’n deugd om hierin verfrissing te zoeken. Hilariteit alom bij onze meisjes als ook wij in het water duiken. Dolle waterpret en heerlijk verfrissend.

Afrikaanse splash
Afrikaanse splash

 

Één reactie op “Donderdag 10 maart – Het internet is terug van weggeweest”

Wah…vrouwendag in Congo dat is toch fantastisch…en wat is de ideologie daar achter ?? krijgen vrouwen meer en meer respect en erkenning in de congolese maatschappij en brousse ??

De terugkeer van Zr Lievke…kijk dat wilde ik ook wel beleven! Voor de kinderen is dat letterlijk hun ‘mama’ hun houvast die terugkeert en hen niet in de steek laat…ja, ze moet goed voor haarzelf zorgen!

Jullie verslaggeving werkt zo aanstekelijk..is zo sprekend! Ik waan me echt in Popo…voel je mijn aanwezigheid ergens ??? Kathy& Myriam proficiat met jullie inzet en ganse achterban! Bewonderenswaardig!! Groetjes en warme knuffels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.